Catella verkoopt grote Nederlandse portefeuille aan Woonhave

Het in Berlijn gevestigde Catella Residential Investment Management (CRIM) heeft namens het Catella European Residential Fund (CER) een Nederlandse woningportefeuille verkocht aan Woonhave voor meer dan €100 miljoen.

De portefeuille omvat 355 appartementen met een verhuurbaar oppervlak van 30.025 m2, parkeerfaciliteiten en een commerciële ruimte verdeeld over zes locaties, waarvan twee in Den Haag en één in Leiden, Rotterdam, Tilburg en Woerden.

De gemiddelde bezettingsgraad bedroeg eind oktober 2020 97,6%. Xavier Jongen, Managing Director CRIM: ‘Deze verkoop past in de actieve managementstrategie van onze fondsen, waarbij we alle objecten in onze portefeuille voortdurend beoordelen op basis van onze belangrijkste beleggingscriteria. Er is veel vraag naar woningen met een hoge kwaliteit en we kregen de mogelijkheid deze objecten te verkopen tegen een prijs die ver boven de boekwaarde lag, waardoor we een mooie winst voor het fonds konden realiseren.’

CER was in 2007 het eerste grensoverschrijdende, institutionele fonds exclusief gericht op woningen in Europa en is nu ook de grootste met meer dan €1,5 miljard onder beheer, waarvan meer dan €350 miljoen aan woningen in Nederland. CER maakt deel uit van het Catella Residential investeringsplatform, de grootste grensoverschrijdende investeerder in deze vastgoedsector in Europa met €4,4 miljard aan beheerd vermogen.

De transactie werd uitgevoerd onder leiding van de lokale assetmanagementpartner Catella Investment Management Benelux (CIMB) via het AIFM-platform Catella Real Estate AG (CREAG).