Carolien Schippers vertrekt bij Grond & Ontwikkeling Amsterdam

Carolien Schippers is per 1 november benoemd tot directeur van de kleine Leidse woningcorporatie Ons Doel.

De afgelopen vijf jaar was zij directeur Grond & Ontwikkeling bij de gemeente Amsterdam. Daarvoor werkte Schippers ruim twee jaar in Amsterdam als adjunct-directeur stedelijke ontwikkeling. Ook was zij enkele jaren werkzaam als manager huisvesting bij het COA.

Het vertrek van Schippers komt op een moment, dat de gemeente Amsterdam bij de realisatie van stadsuitbreiding zware tegenvallers te verwerken krijgt. Zo loopt de ontwikkeling van de Noordelijke IJ-oever in het honderd door bezwaren van aldaar gevestigde zware industrie tegen de komst van duizenden nieuwe woningen.

Schippers is een geboren Leidse. "Bouwen aan een betere wereld, dat is mijn passie. In mijn huidige functie ben ik dagelijks bezig met betaalbaar wonen, verduurzaming en leefbaarheid. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring in te zetten bij Ons Doel,” aldus Schippers.

Zij is de opvolger van Christoffel Klap (1958). Hij neemt na ruim negen jaar afscheid van zijn corporatie. Ons Doel is een kleine woningcorporatie met ruim 2.700 zelfstandige huurwoningen en een bescheiden hoeveelheid ander vastgoed.

img
Redacteur
Profiel