Capaciteit Q-Park Frontenpark Maastricht meer dan verdubbeld

In een zeven maanden durende verbouwing is Q-Park Frontenpark getransformeerd tot Mobility Hub en uitgebreid met een drielaagse parkeergarage.

De capaciteit is daardoor met 596 parkeerplaatsen toegenomen tot 1.308 in totaal; waarmee het de grootste parkeerlocatie van Maastricht is geworden. Op verzoek van de gemeente, via Belvédère WOM, is de capaciteit flink verhoogd om de parkeerdruk aan te kunnen. Voor de afronding van de laatste fase van het Sphinxkwartier zal het gelijknamige parkeerterrein, dat tegenover Q-Park Frontenpark ligt, in de toekomst gesloten worden.

Naast de toevoeging van nieuwe plekken, heeft het bestaande terrein ook een flinke ‘make-over’ gekregen, met onder andere nieuwe parkeerapparatuur, belijning en bewegwijzering. Ook staan er deelfietsen van Arriva en MOBIAN en zijn er zes laadpalen geplaatst. Er zijn 400 zonnepanelen en een 60 kW batterij geïnstalleerd, waardoor de parkeergarage in principe volledig in z’n eigen energievoorziening voor verlichting, ventilatie, apparatuur en de zes laadpalen kan voorzien.

Modulair

De uitbreiding van de locatie is ontworpen door architectenbureau MH1. Door de toepassing van Polyned gevelbekleding is gekozen voor een chique uitstraling, passend bij de omgeving en ‘Quality in parking’. Na een door ingenieursbureau Witteveen+Bos begeleide Europese aanbestedingsprocedure heeft Continental Car Parks de opdracht gewonnen om de uitbreiding te realiseren. Deze is modulair uitgevoerd omdat het hier om een tijdelijke oplossing gaat. In de komende zeven jaar staat op het tegenoverliggende Sphinx-terrein de bouw een ondergrondse parkeergarage met bovenliggende woningbouw gepland.

Q-Park is met meer dan 2.000 medewerkers één van de grootste Europese parkeerdienstverleners, aanwezig in meer dan 330 steden in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland en Denemarken. Q-Park Nederland telt 454 parkeerfaciliteiten, waaronder 53 P+R-terreinen en 220 stallingsgarages.