CBRE IM steekt € 500 mln in studentenhuisvesting

CBRE IM heeft een investering toegezegd van € 500 mln voor een pan-Europees fonds voor studentenhuisvesting van Rockfield en Ardian.

Ardian, een wereldwijd toonaangevend investeringshuis, en Rockfield, een geïntegreerd platform voor studentenhuisvesting met kantoren in Madrid en Amsterdam, hebben een langetermijnpartnerschap opgezet om te investeren in zogeheten PBSA-activa in Europa. Met deze Purpose-Built Student Accommodation willen beide partijen zich richten op markten met een grote vraag naar en een beperkt aanbod aan studentenhuisvesting, met name in Italië, Nederland, Spanje, Portugal, Duitsland en Frankrijk. De eerste investeringen worden nog voor het einde van dit jaar verwacht. 

'Onze samenwerking met Ardian begint met een van de grootste potten beschikbaar kapitaal voor investeringen in studentenhuisvesting', aldus Wouter van den Eijnden, ceo van Rockfield. 'Europa ontwikkelt zich tot een mondiaal onderwijscentrum, met een verwachte groei van 10% in het aantal studenten tegen 2031.'

CBRE Investment Management (IM) heeft namens internationale institutionele beleggers € 500 mln aan startkapitaal toegezegd voor deze PBSA-strategie. Line Verroken, senior director bij CBRE IM Indirect Private Real Estate Strategies: 'Hoewel het investeringslandschap versnipperd is, biedt de Europese studentenhuisvestingsmarkt een aantrekkelijke en veerkrachtige groeikans. Met deze strategie kunnen we op pan-Europese schaal toetreden en profiteren van de gecombineerde expertise van Ardian en Rockfield.'

De doelactiva zullen voornamelijk bestaande, reeds inkomsten genererende gebouwen zijn. Dit zal aangevuld worden met selectieve aankopen van nieuwbouwprojecten, om waarde te creëren door middel van de ontwikkeling van nieuwe studentenkamers. Met een core+ focus richt de strategie zich op het toevoegen van waarde door het operationele rendement van de activa te verbeteren. Daarnaast streeft de strategie ernaar bij te dragen aan de wereldwijde doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. 

 

Laatste nieuws

Evenementen