Briqwise breidt uit naar Australië

Briqwise, een Nederlands peer-to-peer platform voor vastgoedfinanciering, betreedt vandaag de Australische markt.

Briqwise start met een lokale delegatie in Australië. Het bedrijf bemiddelt voor het verstrekken van vastgoedfinanciering tussen mkb en vermogende particulieren. Briqwise is opgericht in 2018 door Frank van Dongen (links op foto), voormalig Senior Vice President Commercial Banking van ABN Amro, IT-ondernemer Pieter Porte (rechts) en voormalig crowdfunding coach Guus Oerlemans (midden).

Zij hebben Briqwise opgericht omdat mkb’ers al jaren tegen hetzelfde probleem aanlopen: banken verstrekken nauwelijks krediet, hetgeen door corona nog verder is bemoeilijkt. Ook leiden de negatieve rentepercentages bij diezelfde banken ertoe dat rentenieren voor de vermogende particulier vaak geen aantrekkelijke optie meer is. Briqwise lost de problemen voor beide partijen op door hen samen te brengen, waarna de investeerder een lening verstrekt aan de ondernemer. Een financiering wordt aangevraagd en verstrekt vanaf €100.000 tegen een vooraf gegeven rentepercentage. De kredietbeoordeling verloopt volgens bancaire methode.

'Gezien de groei van € 5 mln in het eerste jaar, € 20 mln in het tweede jaar en nu goed op weg naar € 50 mln, is Briqwise een gat in de markt gebleken,' zegt van Dongen.

Na de eerste jaren, waarin de pijlen gericht waren op het bouwen van een netwerk van adviseurs, ondernemers en investeerders, en het opzetten van het platform, richt Briqwise zich nu op de verdere doorontwikkeling van het platform, het versnellen van het dealvolume en internationalisatie. Briqwise gaat in het buitenland werken met flexibele kleine landenteams per regio; door IT-platform is er geen noodzaak voor een vast kantoor.