Bridges Real Estate verkoopt portefeuille in Den Haag

Bridges Real Estate verkoopt zijn portefeuille ‘Voyage’ in Den Haag aan Capitalisers, voor diens vastgoedbeleggingsfonds ‘Casa The Hague’.

In 2016 en 2017 kocht Bridges Real Estate, het vastgoedbedrijf van de familie Vermaat, twee portefeuilles in Den Haag en voegde deze samen. Voyage is een collectie van 22 gebouwen, waarvan de meeste in de historische binnenstad te vinden zijn. De portefeuille bestaat uit 138 verhuurbare eenheden, waaronder 112 appartementen, 20 commerciële units en 6 parkeerplaatsen. De commerciële units zijn allemaal verhuurd. Zeldzaam is dat alle gebouwen op eigen grond staan.

De portefeuille is technisch goed. De woningen zijn bij huurmutaties steeds zorgvuldig beoordeeld en wanneer nodig gerenoveerd of verbouwd. Hierbij is altijd rekening gehouden met de architectuur; authentieke details zijn bewaard gebleven en nauwkeurig gerestaureerd.

De verkoop van Voyage past goed binnen de strategie van Bridges Real Estate, dat de afgelopen jaren veel in de portefeuille investeerde. ‘We hebben veel waarde toegevoegd en de gebouwen geoptimaliseerd. Als ondernemend vastgoedbedrijf zijn we altijd in beweging. Met deze verkoop versterken wij onze focus op regio en stad Utrecht, waar wij voornamelijk actief zijn’, aldus Martijn Bremmer, directeur van Bridges Real Estate.

De koper is Capitalisers, initiator en beheerder van vastgoedbeleggingsfondsen, in ’s-Hertogenbosch. De portefeuille is ondergebracht in het fonds ‘Casa The Hague’ dat is geplaatst bij een besloten groep investeerders.

Bridges Real Estate is bij de verkoop geadviseerd door CBRE, Core Notariaat en Drees & Sommer. Capitalisers is bij de aankoop bijgestaan door Hemwood, FMLaw en Taylor Wessing.