Breeam-NL Excellent voor hoofdkantoor Oldelft Ultrasound

Het hoofdkantoor van Oldelft Ultrasound op TU Delft Campus heeft een Breeam-NL Excellent ontvangen. 

Het ASR Dutch Science Park ontving het Nieuwbouw Oplevercertificaat in samenwerking met ontwikkelaar Cepezedprojects.

Met een totaalscore van 72% heeft het project ruimschoots de rating ‘Excellent’ behaald. Eerder behaalde het gebouw al het zeer zuinige energielabel (A+++++) conform de huidige BENG-eisen.

Circulair
In het door architectenbureau Cepezed ontworpen gebouw van circa 4200 m² is veel aandacht besteed aan circulariteit. Zo is de staalconstructie demontabel door ‘droge’ montage en het gebruik van demontabele kanaalplaatvloeren. Het gebouw is voorbereid op mogelijke uitbreiding in de toekomst en flexibel indeelbaar zodat het potentieel als een multi-tenant gebouw zou kunnen functioneren.

Natuur-inclusief
Naast circulair is het kantoor ook een ecologisch, natuur-inclusief gebouw. Om dit te bereiken zijn onder andere grote gevellamellen geplaatst die in de toekomst begroeid zijn met een mix van klimplanten, die een aantrekkelijke habitat vormen voor verschillende vogels en insecten. Ook is voorzien in insectenhotels, extra maatregelen voor bijen en nestkasten voor vleermuizen, vogels, egels en marters.

Het ASR Dutch Science Park Fund wil vóór 2045 een CO2-neutrale portefeuille realiseren. Met behulp van de ‘Paris proof’- methodologie worden doelen geformuleerd op het gebied van energie-efficiëntie, on-site energieopwekking en duurzame inkoop. Daarnaast heeft het fonds duidelijke doelen gesteld voor het behalen van Green Building Certificates zoals BREAAM.