Bouwinvest bemachtigt Parijse studentenwoningen

Bouwinvest heeft met co-investeerders een transformatieproject in Parijs gekocht.

Vastgoedinvesteerders Ivanhoé Cambridge, Bouwinvest en Greystar hebben overeenstemming bereikt over de verwerving van een te realiseren wooncomplex in de westelijke voorstad van Parijs. 

Het transformatieproject is de eerste aankoop van de in juni 2020 gelanceerde Parijse joint venture met een investeringscapaciteit van € 1 mrd gericht op de acquisitie en ontwikkeling van wooncomplexen voor studenten en young professionals. Het project past in de strategie van het platform dat gericht is op purpose-designed woningen met veel voorzieningen en een hoog serviceniveau om in te spelen op de groeiende vraag en behoefte aan flexibele huisvestingsmogelijkheden voor jongeren in Parijs.

De transformatie van het voormalige kantoorgebouw zal – afhankelijk van het verkrijgen van de relevante vergunningen – leiden tot 370 nieuwe woonunits. Naast de herontwikkeling van het bestaande kantoorgebouw tot woongebouw zal ook een nieuwbouwdeel van circa 11.000 m² worden toegevoegd. Het project wordt ontwikkeld in samenwerking met drie nationale ontwikkelaars in een turn-key ontwikkel- en realisatieovereenkomst (Vente en l'État Futur d'Achèvement).

Het complex ligt in een gemengd kantoor- en woongebied, met goede openbaar vervoer verbindingen naar het zakendistrict La Défense, het Parijse Central Business District waar veel bedrijven gevestigd zijn.

Hideki Kurata, Managing Director van Greystar in Frankrijk zegt: “Dit project is de eerste acquisitie in de robuuste pijplijn van de Parijse joint venture. We brengen een nieuw product op de Franse markt dat antwoord geeft op de stijgende vraag naar hoogwaardige huurwoningen voor eenpersoonshuishoudens en de specifieke woonbehoeften van de vroege generatie Z en oudere Millennials. Wij bieden een co-living concept in purpose-designed complexen met een groot scala aan hoogwaardige voorzieningen en uitzonderlijke services waarmee we een overtuigend alternatief bieden voor de traditionele huisvestingsmarkt voor deze woningzoekenden."