Bouw van 267 woningen gepland in De Hoef-West in Amersfoort

Smink Vastgoed, Van Wijnen en Portaal gaan 267 woningen bouwen in De Hoef-West in Amersfoort.

Dat voornemen vloeit voort uit een overeenkomst tussen de drie partijen. Smink Vastgoed heeft twee kantoorpanden overgenomen van beleggingsmaatschappij M-SEVEN. De panden zijn nu in gebruik door verschillende bedrijven. Na afloop van de huurcontracten worden beide kantoren gesloopt. De start van de woningbouw is gepland in 2025, de oplevering ruim een jaar later.

Van Wijnen ontwikkelt en bouwt een nieuw kantoor en twee woongebouwen met 267 woningen. Daarvan zijn er 95 in de sociale huur. Die woningen worden kant en klaar afgenomen door woningcorporatie Portaal. Het ontwerp van de gehele nieuwbouw is van het Amersfoortse bureau AG NOVA architecten.

De appartementen in de sociale huur hebben een woonoppervlak tussen de 50 en 75 vierkante meter groot en hebben twee of drie kamers. Vastgoedmanager Wibo Douwstra van Portaal is blij met deze kans om nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. ‘We weten allemaal dat Amersfoort zit te springen om betaalbare huizen. Amersfoort heeft niet voor niets een Deltaplan wonen. Er moeten elk jaar duizend nieuwe woningen worden gebouwd om de woningnood in de stad terug te dringen.’

De overige 172 appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Dit worden ook 2- en 3-kamer appartementen die variëren tussen de 50 en 82 vierkante meter. 54 appartementen vallen in het segment ‘middeldure huur’.