Bouw energieneutrale woningen Hof van Breezicht in Zwolle gestart

Het startsein voor de realisatie van de eerste 35 energieneutrale woningen van Hof van Breezicht is gegeven.

De presale van 56 woningen in de tweede fase is net gestart. Hof van Breezicht in Zwolle omvat in totaal 91 woningen.

Woningontwikkelaar VanWonen ziet het als één van haar kerntaken om duurzaamheid in de gebouwde omgeving vorm te geven. Breezicht ligt aan de Noordzijde van de wijk Stadshagen, direct aan de Milligerplas, en is een groen en duurzaam nieuwbouwproject van 91 woningen, onderverdeeld in 74 rijwoningen, 14 twee-onder-één-kappers en 3 semi-vrijstaande woningen. Het project wordt in twee fasen gerealiseerd door PHB Deventer.

Kenmerkend voor de wijk, naar een ontwerp van Architectenbureau Attika Architekten, zijn de veelvuldig toegepaste houten gevels in de traditionele houtkleuren. Ook rondom de woningen is het plan duurzaam. De groengebieden zijn ruim bemeten met wadi’s voor een natuurlijke regenwaterhuishouding.

In Hof van Breezicht zijn alle woningen duurzaam en volledig energieneutraal uitgevoerd. Het past in het VanWonen duurzaamheidsbeleid waar energieneutraal ontwikkelen de norm is. Elke woning beschikt standaard over een warmtepompinstallatie. In combinatie met zonnepanelen levert dit de nodige warmte en energie op.