Bouw Maritim hotel en woontoren Overhoeks gestart

De bouw van het 110 meter hoge congreshotel Maritim op Overhoeks start volgende maand. Ook de achterliggende woontoren (ruim 100 meter) gaat in aanbouw.

Dat hebben de Oostenrijkse investeerder Invester United Benefits en de ontwikkelaar IES Immobilien bekend gemaakt. Gezamelijk investeren ze € 360 mln in het project in Amsterdam-Noord. De financiering is geregeld.

Langs het IJ worden twee torens gerealiseerd met uitzicht over de stad. In het eerste gebouw komt Maritim Amsterdam: het congreshotel met 579 hotelkamers van de Duitse hotelketen Maritim Group.

In het tweede gebouw komen ruim 230 appartementen van diverse afmetingen in de vrije sector, inclusief penthouses, ruime familieappartementen, startersappartementen en serviced apartments. De woontoren heeft een totaal gebruiksoppervlakte van 24.000 m².

De gebouwen zijn ontworpen door Team V Architectuur en ontwikkeld door de Oostenrijkse projectontwikkelaar IES. Markus Teufel is eigenaar van IES Immobilien-Projektentwicklung. Franz Kollitsch en Erwin Krause zijn de mannen achter de belegger Invester United Benefits.

Züblin Nederland is de aannemer van het 100.000 m² grote project, dat in 2020 gereed zal zijn.

Onderdeel van het vier-sterren Maritim Amsterdam zijn een groot congres- en conferentiecentrum, restaurant, een skybar en een wellness- en fitnessruimte. Met de hotelketen is een 50-jarig contract gesloten.

Het congres- en conferentiecentrum bestaat uit twee grote zalen voor in totaal 4000 personen en meerdere kleine zalen voor in totaal 1000 personen.