Bouw Cultuurcentrum Den Haag van start

Na acht jaar van plannen en debat is woensdag 21 juni de eerste paal geslagen van het Onderwijs- en Cultuurcentrum in hartje centrum Den Haag.

Vanaf 2020 huizen in het gebouw vier culturele instellingen: het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Dans- en Muziekcentrum. Het gebouw, ontworpen door Jo Coenen en Patrick Fransen, telt vier zalen, geschikt voor 200–2500 bezoekers, onderwijsfaciliteiten, publieke ruimten en een stadskantine.

De buitenruimte rond het gebouw en de verdere gebiedsontwikkeling in het Spuikwartier wordt vanaf dit najaar nader ontworpen. Het Spuikwartier krijgt komende jaren, naast het cultuurgebouw, een gevarieerd aanbod aan woningen, horeca, een hotel en winkelruimte. De buitenruimte rond de gebouwen wordt samen met de stad vorm gegeven.

Bouwcombinatie Cadanz, bestaande uit VolkerWessels-ondernemingen Boele & van Eesteren, Visser & Smit Bouw en Homij Technische Installaties, is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het cultuurgebouw.