Borghese verkoopt 153 appartementen aan Curlew

Curlew Netherlands heeft namens Vivat 153 Young Urban loftappartementen binnen het project High Park gekocht van Borghese Real Estate.

High Park is de grootschalige gebiedstransformatie van het voormalige ING-complex aan de Velperweg in Arnhem die wordt gerealiseerd door Borghese Real Estate. De gebiedsontwikkeling bestaat uit drie fases met gezamenlijk 475 woningen voor verschillende doelgroepen.

Het verkochte deelproject bestaat in totaal uit 153 huurappartementen voor jonge starters met een gezamenlijke huiskamer, lobby en een dakterras. Een significant deel van de woningen zal in de gereguleerde sector worden aangeboden. Vivat wil zo bijdragen aan de woonbehoefte van jonge starters op de woningmarkt.

House of Arnhem
Het woongebouw in Arnhem is ontworpen volgens het co-living concept ‘House of’ en is bedoeld voor young urbans van 20–30 jaar. Het zijn compacte woningen met gezamenlijke voorzieningen zoals een huiskamer, werkplekken, een koffiecorner, wasruimte en een dakterras met uitzicht over de stad.  De woningen zijn efficiënt en luxe ontworpen. Ze hebben hoge plafonds, grote raampartijen, afgewerkte wanden en vloeren en een designkeuken. Onder andere de betonplafonds, natuurstenen trappenhuizen en karakteristieke geveldelen worden behouden.

Duurzame transformatie
Borghese Real Estate en Curlew Netherlands zullen het project voorzien van een duurzaam klimaatconcept en het volledig gasloos opleveren. In samenwerking met Eteck is het gebouw aangesloten op de reeds aanwezige WKO-bronnen binnen het gebied. De woningen zullen minimaal energie label A hebben. De realisatie is gestart en wordt uitgevoerd door aannemer Pleijsier Bouw. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021.

Dit is de tweede Nederlandse aankoop van een project in aanbouw namens Vivat door Curlew Netherlands. In Groningen zijn 159 betaalbare middensegment huurwoningen voor starters in aanbouw.

Borghese Real Estate heeft nieuwbouwontwikkelingen in verschillende vastgoedsegmenten. Het heeft eerder binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten gerealiseerd als Maanplein op de Binckhorst in Den Haag, het kantoor Prins & Keizer in Amsterdam en woongebouw In het Noorderlicht in Utrecht.

Curlew Netherlands is juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff en technisch door Boag. Borghese is juridisch geadviseerd door CMS.