Bob Elfring lid van de RvC van ASR en Joop Wijn herbenoemd

ASR Nederland draagt tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 29 mei Bob Elfring voor als nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Voorzitter Joop Wijn wordt herbenoemd.

Bob Elfring is de opvolger van Herman Hintzen, die dan zijn tweede termijn heeft afgerond. Elfring (1959) studeerde Rechten en Economie aan de Universiteit van Groningen. Hij startte zijn loopbaan in 1984 bij Amro Bank en werkte onder meer voor MeesPierson, later ook voor buitenlandse banken in London en Zürich. Van 2011 tot 2018 was hij bij Bank of America Merrill Lynch verantwoordelijk voor Corporate en Investment Banking in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Van 2019 tot 2021 heeft Elfring als Senior Advisor gewerkt voor CVC Capital Partners. Sinds 2021 werkt hij bij J.P. Morgan als Vice Chairman EMEA Investment Banking.

Elfring is sinds 2020 lid van de Raad van Commissarissen bij Koninklijke BAM Groep en sinds 2021 voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vuyk Holding.

De Nederlandsche Bank heeft al goedkeuring verleend voor de benoeming van Bob Elfring. Na benoeming zal Elfring direct toetreden tot de RvC en als lid van de Audit- en Risicocommissie en de Remuneratiecommissie.

Op de AVA kunnen aandeelhouders ook hun stem uitbrengen voor de herbenoeming van Joop Wijn, voorzitter van de RvC van ASR. Wijn is sinds oktober 2020 lid van de RvC. De tweede benoemingstermijn loopt tot en met de AVA 2028.

Na de nieuwe benoeming en herbenoeming bestaat de RvC uit de Joop Wijn (voorzitter), Sonja Barendregt, Gisella van Vollenhoven, Gerard van Olphen, Daniëlle Jansen Heijtmajer, Lard Friese, Bob Elfring.