Blokker verdwijnt uit België en Luxemburg

De 123 Blokkerwinkels in België en Luxemburg zijn verkocht aan de Dutch Retail Groep van Dirk Bron, eerder oprichter/eigenaar van sportwinkelketen Aktiesport.

Dutch Retail Groep gaat de winkels ombouwen naar de nieuwe discountformule Mega World, waar Van de Bron restpartijen wil gaan verkopen.

In een persbericht laat Mirage Retail Group, moederbedrijf van Blokker weten dat met de overname alle winkels open zullen blijven. Of het werk van de 670 werknemers daarmee is gegarandeerd, is nog niet duidelijk. Blokker heeft in België en Luxemburg al jaren te maken met teruglopende omzetten. Slechts 8 van de 123 winkels zijn winstgevend. “Ongewijzigd verdergaan was door de opgelopen verliezen niet mogelijk en ingrijpende maatregelen waren onvermijdelijk", zegt Michiel Witteveen, ceo van Mirage Retail Group.  

Dutch Retail Groep is een vrij nieuwe speler in de retailsector. Het bedrijf werd in 2017 opgericht als houdstermaatschappij van de nieuwe winkelformule Mega World. In 2008 had de ondernemer al eens het plan om 25 winkels onder bijna dezelfde naam, Megaworld, door heel Nederland te openen. Dat plan kwam niet van de grond.

Hoeveel Dutch Retail Groep voor de winkels heeft betaald is niet bekendgemaakt.