Blauwhoed en Vorm starten bouw De Zoomers in Nieuwerkerk aan den IJssel

In Nieuwerkerk aan den IJssel, middenin de nieuwe wijk Esse Zoom, is begin dit jaar de bouw gestart van 25 woningen in het nieuwbouwplan De Zoomers.

De Zoomers is onderdeel van gebiedsontwikkeling Esse Zoom en is een ontwikkeling van Groenesse Ontwikkeling CV, een samenwerking tussen Blauwhoed en Vorm.

Aan de zuidkant van Nieuwerkerk aan den IJssel wordt gefaseerd gebouwd aan gebiedsontwikkeling Esse Zoom. In totaal komen?er 550 woningen, die worden gebouwd in drie?deelgebieden. De deelgebieden zelf bestaan weer uit verschillende?kleinschalige woonbuurten.

Groenesse Ontwikkeling ontwikkelde en bouwde eerder ook de woonbuurten Jeu  en De Watertuinen in Esse Zoom. Beide woonbuurten zijn inmiddels opgeleverd. Groenesse start binnenkort ook met de bouw van het nieuwbouwplan De Nazoomers, met 37 grondgebonden woningen. Ook deze woningen zijn allemaal verkocht.

Esse Zoom speelt in op de grote woningbehoefte in de regio Rotterdam. Vooral mensen vanuit  Nieuwerkerk aan den IJssel en omliggende gemeenten zoals Capelle aan den IJssel verhuizen naar deze nieuwe wijk. Opvallend is het afgelopen jaar de toename van het aantal mensen die vanuit Rotterdam naar Esse Zoom verhuizen.

De Zoomers is kindvriendelijk, groen en autoluw en heeft een gevarieerd woningaanbod. De Zoomers is het enige deelplan in Esse Zoom waarin met behulp van de gemeente Zuidplas bungalows zijn toegepast.

De Oud-Hollandse stijl van de woningen is terug te zien in de authentieke details en ramen. Ook de gevels onderscheiden zich van elkaar door kleur of details, waardoor geen woning hetzelfde is.