Berlin Hyp financiert supermarktfonds.nl

Berlin Hyp heeft een financiering van ruim € 25 mln verstrekt aan supermarktfonds.nl, dat wordt gemanaged door Heeneman & Partners fondsmanagement.

Het betreft de aankoopfinanciering van vier wijkwinkelcentra (in onder andere Den Haag en Utrecht) en de herfinanciering van twee wijkwinkelcentra die reeds in het bezit van het fonds waren. Met deze aankopen bedraagt de totale portefeuille van supermarktfonds.nl circa € 130 mln.

De gefinancierde portefeuille betreft een mix van volledig verhuurde wijkwinkelcentra met een totale omvang van ongeveer 16.500 m², waarvan zo’n 70% aan supermarkten Plus, Albert Heijn en Jumbo wordt verhuurd.

Frank Heeneman, partner bij Heeneman & Partners: “Wij zijn erg blij met het aantrekken van deze financiering en de uitbereiding van onze bankengroep. Wij hebben vertrouwen in dit type vastgoed en zien ernaar uit om met Berlin Hyp een partnership voor de lange termijn aan te gaan.”

Supermarktfonds.nl werd in deze transactie bijgestaan door CBRE (debt advisory) en juridisch geadviseerd door Hogan Lovells. Berlin Hyp werd bijgestaan door Van Doorne.