Ben Morgan hoofd Market Development RICS Nederland

De RICS heeft Ben Morgan MRICS aangesteld als Hoofd Marktontwikkeling voor Nederland.

Morgan moet de RICS in Nederland verder promoten en beheren en de betrokkenheid van en samenwerking met en tussen de ongeveer 1000 geaccrediteerde Nederlandse leden vergroten. Deze leden zijn werkzaam in een breed scale aan disciplines, waaronder taxaties (zowel roerend als onroerend), makelaardij, ruimtelijke ordening, financiën, rentmeesterij, beleid, bouw en projectmanagement.

Daarnaast is zijn streven het aantal aangesloten professionals te laten groeien en de diversiteit binnen het Nederlandse RICS-ledenbestand te vergroten, het professionalisme te bevorderen en vergroten en positieve verandering te bewerkstelligen in de gebouwde omgeving in bredere zin. Morgan laat zich daarbij bijstaan door de Dutch Advisory Board.

Morgan was tot voor kort senior investment consultant bij Savills, waar hij sinds 2015 werkzaam was op de Capital Markets-afdelingen in Vietnam, Dublin en Amsterdam. Hij is van oorsprong Iers, maar woont sinds 2018 in Nederland.

De RICS is een 153 jaar oude wereldwijde organisatie voor professionals in de gebouwde omgeving, met meer dan 130.000 leden in meer dan 146 landen. De organisatie wil positieve veranderingen teweeg te brengen in de gebouwde en landelijke omgeving. Door wereldwijde normen, toonaangevende professionele standaarden en dataverzamelingen inzicht, bevordert en handhaaft RICS de hoogste professionele normen voor de ontwikkeling en het beheer van grond, vastgoed, bouw en infrastructuur.