Bedrijfsruimtetransacties voeren boventoon in eerste weken van oktober

De datasheet van week 39 en 40 wordt gekenmerkt door een aanzienlijk deel aan grote verhuurtransacties op de bedrijfsruimte en logistieke markt. De meest bijzondere zijn uitgelicht in dit artikel.

In Oosterhout huurt e-fulfilmentspecialist Monta een warehouse aan de Denariusstraat 15D. Het pand dat in 2017 werd opgeleverd is volledig gasloos en ruim 11.000 m² groot. Monta huurt het distributiecentrum van WDP, een ontwikkelaar en investeerder in logistiek vastgoed met een portefeuille van 6 mln m², verdeeld over diverse locaties in Europa.

In Deventer huurt Drabor, een bedrijf dat actief is in de staalhandel, een voormalige bedrijfshal van Heineken. Het pand omvat 6000 m² bedrijfshal en 1600 m² kantoorruimte.

Drabor werd bij deze transactie bijgestaan door BMO Bedrijfsmakelaars. Thoma Post Bedrijfsmakelaars trad op in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield namens Relf Netherlands.

Op het gebied van beleggingstransacties trok de sale&lease-back transactie van Fugro de meeste aandacht. Het bekende ingenieursbureau verkocht zijn TechCenter in Nootdorp aan Beos Swiss life, een vermogensbeheerder en ontwikkelaar van light industrial vastgoed. Fugro blijft het gebouw, dat een van zijn belangrijkste bedrijfspanden in Nederland is, via een sale&lease-back constructie huren. Het ingenieursbureau werd bij deze transactie commercieel begeleid door JLL en juridisch door CMS. Swisslife werd commercieel begeleid door 1530 Real Estate en juridisch door NewGround Law.

In de PropertyNL datasheet van week 39 en 40 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.