Bart Timmers introduceert Blooming Senior Living

Als antwoord op de uitdagingen van vergrijzing en de groeiende zorgvraag in Nederland, introduceert Bart Timmers, voormalig vennoot bij IDBB Groep, het merk Blooming Senior Living.

Dit nieuwe merk, een initiatief van het Bredase Merits Partners, is gericht op hoogwaardige woon- en zorgconcepten voor senioren. Blooming Senior Living wil de disruptor zijn in deze belangrijke markt. ‘We gaan in Nederland een enorme uitdaging tegemoet’, legt Timmers uit. ‘In nagenoeg elke Nederlandse gemeente dreigt een personeelstekort in de zorg, worden verzorgingshuizen gesloten, en is er een tekort aan geschikte woonruimte voor senioren. Met Blooming Senior Living spelen we in op deze behoeften door unieke locaties te creëren waar een community kan opbloeien en waar indien gewenst efficiënt zorg geleverd kan worden.’

Blooming Senior Living belooft 100% levensloopbestendige woonomgevingen, waarbij samenwerking en community-opbouw centraal staan. ‘Onze focus ligt volledig op het creëren van veilige, comfortabele en ondersteunende woonoplossingen voor senioren’, voegt Timmers eraan toe. De partners van de projecten variëren van gemeenten en bouwers tot investeerders, ontwerpers en lokale zorgpartijen, die de integratie van wonen en zorg faciliteren. Dit initiatief omvat zowel koop- als huurwoningen, met projecten in Oosterhout, Bergen op Zoom, Zwijndrecht en andere nieuwe locaties.

Timmers richt zich tot zijn doelgroep met de slogan ‘Dit is het eerste appartement waar je wel dood gevonden wil worden’. Hij beschrijft de doelgroep als ‘bloeiende boomers – ofwel Bloomers’ – actieve senioren met duidelijke verwachtingen en levensstijlwensen.