Ballast Nedam Development lanceert eigen ‘Besluit’, duurzamer dan Bouwbesluit

De inhoud van het Besluit omvat onder meer strengere normen voor energie, gezondheid, mobiliteit, natuurinclusiviteit, klimaatadaptiviteit en circulariteit.

Ballast Nedam Development lanceert vandaag een eigen Besluit en gaat hierin verder dan het Bouwbesluit. Geldende normen worden herijkt met oog op de toekomst.

BN Development werkt toe naar een wereld waarin alle huishoudens energieneutraal zijn. Ballast Nedam Development maakt alle grondgebonden woningen geschikt voor een duurzame hypotheek, BENG 2 is daarbij 0 en ook appartementen worden waar mogelijk energieneutraal.

Ballast Nedam Development faciliteert standaard deelauto’s bij projecten vanaf 100 woningen en bij alle projecten worden laadplekken voor fietsen mogelijk gemaakt. Als gebiedsontwikkelaar stimuleert BN elektrische (deel)auto’s voor medewerkers.

Het kondigt ook aan dat de gebiedsontwikkelaar uitsluitend vegetarisch voedsel inkoopt en elektrisch rijden als nieuwe norm ziet.

Ballast Nedam Development werkt toe naar een wereld waarin projecten water bufferen en pieken in wateroverschotten en -tekorten moeiteloos kunnen opvangen. Ballast Nedam Development voorziet standaard grondgebonden woningen van regentonnen, bergingen met sedumdak en een projectspecifiek pakket klimaatadaptieve maatregelen.

Doel is een 100% circulaire wereld en een milieuprestatie (MPG) van minimaal 0 in elk project, uiterlijk in 2035. Ballast Nedam Development streeft naar een norm van minimaal MPG 0,7 voor grondgebonden woningen en 0,6 voor appartementen. Woningen worden modulair en prefab gefabriceerd waar mogelijk.

‘Alleen door zelf de norm te verleggen en te bepalen wat goed en slecht is maken wij de wereld beter en verleggen wij onze grenzen. We zetten met dit Besluit de volgende stap,’ zegt Onno Dwars, CEO van Ballast Nedam Development.