BPD ontwikkelt gezins-appartementsgebouw in Delft

Vlak bij het treinstation van Delft en nabij de historische binnenstad realiseert BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling 94 compacte gezinswoningen. Door het ontwerp is het woongebouw geschikt voor diverse gezinssamenstellingen.

Het ontwerp van ANA Architecten bestaat uit compacte appartementen, waar efficiënt met de ruimte wordt omgegaan. De diversiteit in woningtypen maakt The Family geschikt voor verschillende gezinstypen: eenoudergezinnen, het jonge gezin, het parttime-gezin en samengestelde gezinnen. Zij ontmoeten elkaar in de vele collectieve ruimtes: het leefdek, de daktuin, de brede speelgalerij, de gezamenlijke huiskamer, werkplaats en bakfietsstalling.

Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: "Steeds meer gezinnen kiezen er bewust voor om in de stad te wonen. The Family voorziet in die behoefte met nieuwe woningtypen. Om de woningen goed aan te laten sluiten bij de wensen van het stadsgezin, hebben we eerst verschillende onderzoeken gedaan naar hun woonwensen. Ouders en kinderen deden mee. Kleine kinderen spelen graag bij hun ouders in de buurt, een grotere woonkamer is dan handig. Worden de kinderen ouder, dan hebben ze meer behoefte aan privacy. In The Family is er voor elk kind een eigen kamer."

Ook zijn er in het appartementencomplex speel- en ontmoetingsplekken in de buitenlucht. Jannie Vinke van ANA Architecten: "Het brede leefdek op de eerste verdieping is een veilige plek voor kinderen om buiten te spelen. Uniek is de glijbaan bij de speeltrap. Vanaf de tweede verdieping roetsj je als kind naar het leef- en speeldek een verdieping lager. Kleinere kinderen kunnen spelen op de brede galerijen voor de woningen, grotere kinderen pakken de trap van het speeldek naar het plein bij de entree. In de groene daktuin op de vijfde etage kunnen buren elkaar ontmoeten. Dat maakt The Family een echt community building voor stadsgezinnen."