BPD herontwikkelt voormalig hoofdgebouw Kentalis in St. Michielsgestel

Het voormalige hoofdgebouw en een deel van het terrein van Kentalis aan de Theerestraat in Sint-Michielsgestel krijgen een nieuwe bestemming.

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling kocht eerder dit jaar de grond en het monumentale hoofdgebouw en gaat er een nieuw leef- en woongebied van maken. Er komen zo'n 450 tot 500 woningen en verschillende maatschappelijke voorzieningen. Afgelopen week zijn de eerste plannen van het ‘Domein aan de Dommel' aan de gemeenteraad gepresenteerd.

De ontwikkeling gaat in fases plaatsvinden. In 2025 wordt gestart met de herbestemming van het hoofdgebouw met appartementen en maatschappelijke (commerciële) voorzieningen plus een nieuwbouwgedeelte naast het hoofdgebouw. De eerste bewoners kunnen naar verwachting begin 2026 hun intrek nemen. Fase twee omvat het deel Polderzicht, de realisatie daarvan staat voor 2027 gepland. De laatste fase heet Dommelpark en wordt gerealiseerd vanaf 2028.

BPD heeft zich voor de planvorming laten adviseren door DELVA, BiermanHenket en BOEI. Frans van den Boomen, ontwikkelingsmanager BPD: "Domein aan de Dommel wordt een plek waar de geschiedenis en natuur gecombineerd wordt met vernieuwing en verduurzaming. Waar bewoners, cliënten, leerlingen en medewerkers van Kentalis in alle rust kunnen wonen, leren, ontspannen en werken, maar waar zij ook nieuwe buren en gebruikers van het gebied kunnen ontmoeten.”

BPD heeft beloofd dat het belang van de cliënten en leerlingen  van Kentalis- die doof of doofblind zijn en/of een communicatief meervoudige beperking hebben – een grote rol speelt in de  herontwikkeling.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen