BPD en Trebbe winnen tender voor 126 woningen in Harderwijk

De gemeente Harderwijk heeft gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en ontwikkelde bouwer Trebbe geselecteerd voor de ontwikkeling van Waterfront fase 3 in Harderwijk.

Het moet een groene, energieneutrale wijk worden met 126 woningen die bereikbaar zijn voor een brede doelgroep. In het plan komen middeldure huur- en koopwoningen, zowel eengezinswoningen als appartementen en studio’s, voor jong en oud. De verwachting is dat eind 2020 de eerste woningen in de verkoop gaan.
Volgens de gemeente scoorde het plan van de ontwikkelcombinatie BPD/Trebbe het best op punten als architectuur en duurzaamheid, onder andere door het moderne mobiliteitsconcept met veel elektrische laadpunten. Het plan is gemaakt met architectenbureaus Molenaar & Co en LAP Landscape & Urban Design.

Het plan integreert beplanting in de architectuur zodat landschap en architectuur in elkaar overvloeien. In samenwerking met de gemeente Harderwijk wordt de kade van de voormalige Lelyhaven extra levendig en toegankelijk gemaakt.