BPD en BAM realiseren 79 woningen in Bergen op Zoom

BPD Ontwikkeling en BAM Wonen hebben de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 79 woningen in Meander Noord fase 2 in Bergen op Zoom.

In fase 2 worden 44 koopwoningen en 35 vrije sector huurwoningen gerealiseerd in de nieuwbouwwijk de Markiezaten in Bergen op Zoom. De woningen komen in een groene omgeving met het centrum van Bergen op Zoom binnen handbereik. Op 20 mei start de online verkoop van de 44 twee-onder-één-kap-woningen.

De woningen krijgen een traditionele Oud-Hollandse uitstraling, naar een ontwerp van architect Benedict Kraus. De gevels zijn afwisselend in rood/bruine baksteen en wit uitgevoerd.

Het woningaanbod bestaat uit twee verschillende woningtypen, allebei uitgerust met een lucht/water warmtepomp en zonnepanelen. De grootte varieert tussen 129 m² en 137 m² gbo en een perceeloppervlak van 210 m² tot 341 m². De prijzen zijn vanaf € 343.000 tot € 384.000 v.o.n. Alle woningen beschikken over parkeergelegenheid op eigen terrein en een aangebouwde garage. Toekomstige kopers hebben de keuze uit diverse indelingsvarianten en uitbreidingsmogelijkheden.

BAM Wonen start naar verwachting eind 2020 met de bouw van de 44 koopwoningen. De bouwtijd bedraagt circa een jaar. In juni start BAM Wonen met de bouw van de 35 huurwoningen die ondergebracht worden in het huurfonds van BPD Woningfonds. Het betreft twee typen rijwoningen.

De ontwikkeling van Meander Noord fase 2 is onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling van De Markiezaten.