BPD/Keystone verkoopt appartementen aan Rail & OV

BPD/Keystone heeft 59 nieuwbouwappartementen aan de Poortdijk in IJsselstein verkocht aan Rail & OV.

Op de locatie van de voormalige Jan van de Wijngaard school, op de kruising van de Julianalaan en de Poortdijk, vlak tegen het historische centrum van IJsselstein aan, heeft ontwikkelcombinatie BPD & Keystone 59 appartementen ontwikkeld. Geheel in lijn met de Woonvisie van de gemeente IJsselstein zijn de woningen speciaal ontwikkeld voor jongeren, senioren en mensen met een zorgvraag.

Het gehele complex, naar een ontwerp van Inbo Architecten, is gekocht door Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (vertegenwoordigd door SPF Beheer) die de appartementen, met een woonoppervlakte van 50–80 m², in de verhuur zal aanbieden. Van de appartementen die zijn bestemd voor mensen met een zorgvraag, zullen 15 appartementen in de sociale huur categorie worden aangeboden.

Duurzaam project
De bewoners van het woongebouw krijgen de beschikking over twee elektrische deelauto’s en twee deel-e-bikes. Bovendien ontvangen de bewoners de eerste 3 jaar een OV-abonnement om naar Utrecht CS te reizen. Met deze maatregelen leveren de ontwikkelaars van het gebouw een bijdrage aan het terugdringen van het autogebruik. Het complex kent ook een zeer hoge standaard wat duurzaamheid betreft. De verwarming en de warmwatervoorziening vindt plaats door gebruik te maken van bodemwarmte, een zogenaamd WKO-systeem. Op het dak worden 300 zonnepanelen geplaatst.

De start van de bouw is voorzien voor maart 2021, aannemer RIZ Bouw verwacht dat de oplevering van de appartementen rond oktober 2022 plaatsvindt.

Laatste nieuws

Evenementen