BNP Paribas ziet toezeggingen voor European Impact Property Fund verder stijgen

Het European Impact Property Fund heeft al 300 miljoen euro aan kapitaaltoezeggingen behaald.

Dat is inclusief 100 miljoen euro van de Nederlandse verzekeringsmaatschappij Asr, die zich bij de oprichting van het EIPF als cornerstone investor aan het fonds heeft gecommitteerd. Ook verzekeraar BNP Paribas Cardif, een dochteronderneming van BNP Paribas, heeft zich gecommitteerd aan het fonds als onderdeel van haar strategie om haar investeringen met een positieve impact te versnellen, samen met andere Franse, Italiaanse en Finse institutionele beleggers.

EIPF heeft de ambitie om het eerste Europese gediversifieerde core fonds te zijn dat voldoet aan het akkoord van Parijs van 2015, in overeenstemming met het tijdpad van het Internationaal Energieagentschap (IEA), en om een positieve en meetbare impact op het klimaat te hebben. EIPF kwalificeert zich als Artikel 9 fonds conform SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).

EIPF is opgericht als een Europees gediversifieerd open-end core fonds en heeft in Frankrijk, Italië, Nederland en Duitsland al pijplijnobjecten vastgelegd in uiteenlopende sectoren, zoals woningen, logistiek en kantoren. Het fonds, dat reeds is overgegaan tot het doen van dividenduitkeringen, werkt momenteel aan verdere investeringsmogelijkheden in 4 verschillende landen (waaronder 2 nieuwe).