BAM Wonen levert 72 verduurzaamde woningen op in Landgraaf

Woningcorporatie HEEMwonen en BAM Wonen vieren samen met de bewoners de oplevering van 72 verduurzaamde eengezinswoningen in het Eikske in Landgraaf.

Het gaat om woningen aan de Blauwsteenstraat, Mr. Haexstraat, De Wendelstraat en Pastoor Tummersstraat. De woningen gaan van energielabel E of F naar energielabel A.

De woningen zijn onder meer voorzien van nieuwe geïsoleerde daken, zonnepanelen en nieuwe kozijnen met driedubbel glas. Daarmee dragen HEEMwonen en BAM Wonen, die in 2020 een projectoverstijgende samenwerking zijn aangegaan, bij aan het verduurzamen van de leefomgeving. Duurzaamheid is een belangrijk strategisch thema van BAM. Met de verduurzaming van deze eengezinswoningen geeft BAM Wonen hier uitvoering aan. Waar de woningen energielabel E of F bezaten, hebben ze nu label A.

BAM Wonen heeft voor dit jaar tot dusver de renovatie en verduurzaming van 1800 woningen in voorbereiding, uitvoering en/of gerealiseerd. BAM is daarnaast koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 2500 NOM-woningen in voorbereiding, uitvoering of gerealiseerd. BAM heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland het volledige NOM-keur ontvangen.