Avignon Capital koopt Staybridge Suites in Den Haag

Avignon Capital heeft het nieuw ontwikkelde hotel Staybridge Suites in Den Haag gekocht voor € 16,2 mln.

Het onlangs tot hotel omgebouwde pand aan de Lange Vijverberg biedt 101 extended stay kamers. Staybridge Suites, dat deel uitmaakt van de Intercontinental Hotel Group, opende in november de deuren. Het is de eerste vestiging in Nederland.

Het gebouw van 4766 m² bevindt zich aan de Lange Vijverberg 10-11, tegenover het Binnenhof in het historische centrum van Den Haag. Het hotel is ontwikkeld door Borealis Hotel Group en APF.

Den Haag wordt steeds populairder onder vastgoedbeleggers, met name in de hotelsector, omdat ze blijven zoeken naar waarde en een sterk rendement. Hotels in Den Haag hebben de afgelopen vijf jaar een stabiel rendement laten zien met een REVPAR (gemiddelde opbrengst per kamer) tussen € 60-65 met een recordgroei van 9% in 2017.

Extended stay hotels combineren de voordelen van een hotel met het gemak van een appartement. Het Staybridge-merk is meer afgestemd op hotels dan op appartementen vanwege het serviceaanbod, zoals een 24-uursreceptie, een café/restaurant en een dagelijkse schoonmaakdienst. Staybridge Suites is het afgelopen decennium in omvang verdubbeld met meer dan 200 locaties met service appartementen wereldwijd.

Bianca Tristao, investment manager bij Avignon Capital, zei: "Deze off-markt acquisitie is aantrekkelijk voor onze beleggers omdat ze zekere inkomsten voor de lange termijn oplevert. Staybridge Suites is een wereldwijd erkend merk en er is de mogelijkheid om op lange termijn een robuuste groei te realiseren gezien de hotelvraag in Den Haag. We zien beleggers hun aandacht richten op steden als Den Haag en Rotterdam, omdat Amsterdam nog steeds beperkt aanbod en stijgende prijzen heeft. Den Haag heeft de grootste toeristische groei van de drie grootste steden van Nederland met 7,7% groei van overnachtingen in 2016." 

De extended stay sector, die wordt gezien als een niche binnen het meer gevestigde en traditionele hotelaanbod, trekt de aandacht van beleggers die op zoek zijn naar diversificatie en aantrekkelijke, voor risico gecorrigeerde rendementen. Dat kan bereikt worden door de hoge winstmarge en de lage operationele overheadkosten. Nederland blijft belangrijk voor Avignon Capital en het Staybridge Suites hotel is de zesde acquisitie van Avignon in Nederland.

Haagstate Advocaten en ARC Real Estate Partners adviseerden Avignon Capital. DLA Piper en PwC hebben voor de verkoper opgetreden.