Australiërs beleggen in Edense foodvalley

Het Australische Macquarie Asset Management heeft het VDG Warehouse in Ede gekocht van VDG Real Estate.

Het nieuwe warehouse in Ede bestaat uit 6850 m² moderne logistieke ruimte, 3600 m² kantoor, 1300 m² mezzanine en 1300 m² showroom.

Regio Foodvalley is een samenwerkingsverband van acht gemeenten in de provincies Utrecht en Gelderland, die samenwerken op het gebied van ondernemen en onderwijs, met een sterke focus op de agrifood-sector. De huurder van het warehouse, HatchTech, is een belangrijke organisatie in deze regio en is een van de grotere aangesloten bedrijven binnen deze netwerkorganisatie.

In Capelle aan den IJssel heeft Investium Real Estate het kantoor aan de Fascinatio Boulevard 522 gekocht. Het gebouw met een oppervlakte van ruim 6000 m² staat op de grens van de kantorenparken Brainpark III en het Nieuwe Rivium. De Lobel & Partners adviseerde de koper bij de aankoop van dit deels verhuurde pand.

In de PropertyNL datasheet van week 8 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.