Arrow koopt in Etten-Leur en wil veel meer

Arrow heeft een single-tenant bedrijfspand aangekocht in Etten-Leur maar heeft nog een zak met geld die het uit wil geven.

Arrow Capital Partners heeft een single-tenant bedrijfspand van een particulier in Etten-Leur gekocht ten behoeve van haar € 3 mrd Strategic Industrial Real Estate (SIRE) platform in samenwerking met Cerberus. Etten-Leur vindt Arrow strategisch gelegen tussen Rotterdam en Antwerpen.

Het betreft een gebouw met een langjarige huurovereenkomst gelegen op bedrijventerrein Vosdonk. Het pand is gelegen op de bedrijventerrein Vosdonk en heeft direct toegang tot de N640 die Tilburg met Roosendaal verbindt via de A58. Het gebouw is gebouwd in 1988 and uitgebreid in 1991, en voorziet in bijna 12.000 m² vloeroppervlak.

Martien van Deursen, Head of Benelux van Arrow: 'Deze laatste investering brengt het total van SIRE assets in Nederland op 46 en continueert onze investeringen in light industrial en logistieke gebouwen. Die profiteren van het tekort aan geschikte bedrijfsruimte en de groeiende vraag vanuit gebruikers.'

Van Deursen voegt eraan toe: 'We versnellen onze allocatie van kapitaal voor de Benelux in zijn geheel, waarbij we reeds verzekerd zijn van een sterke investeringspijplijn. Alleen al in Nederland bestaat onze portefeuille en ontwikkelingspijplijn uit meer dan € 300 mln en in de komende 3 jaar zijn we van plan om € 300 mln te investeren in de Benelux, inclusief grondposities, assets met inkomen, leegstand of renovatie potentieel alsmede ontwikkelingen.'

In juli dit jaar kocht Arrow nog een logistieke portefeuille van Europa Capital voor € 270 mln. Single-assets werden dit jaar onder meer verworven in Nieuw-Vennep en Utrecht en Almere.