Arrow gaat door met aankopen van DC's

Arrow Capital Partners heeft een multi-tenant logistiek gebouw gekocht aan de Voltaweg 1, Galvaniweg 2–6 in Echt.

Arrow Capital Partners is investeerder en operator van vastgoed in Europa en Azie-Pacific en kocht het DC voor zijn Strategic Industrial Real Estate (Sire)-platform in samenwerking met Cerberus.

Het DC van 22.500 m² staat op businesspark Midden Limburg aan de A2, A73 en N276. Het is gebouwd in 1981, in de loop der jaren uitgebreid en is gerenoveerd in 2002. Het gebouw is volledig verhuurd en heeft als grootste gebruiker De Zwaluw Logistiek.

Arrow Capital kocht in juli al een logistieke portefeuille van Europa Capital voor € 270 mln en in augustus een DC in Etten-Leur.

Martien van Deursen, hoofd Benelux voor Arrow: ‘Deze investering brengt het totaal van Sire-assets in Nederland op 47 en continueert onze investeringen in light industrial en logistieke gebouwen. Deze gebouwen profiteren van het tekort aan geschikte bedrijfsruimte en de groeiende vraag vanuit gebruikers. We versnellen onze allocatie van kapitaal voor de Benelux in zijn geheel, waarbij een sterke investeringspijplijn reeds gezekerd is. Alleen al in Nederland bestaat onze portefeuille en ontwikkelingspijplijn uit meer dan € 300 mln, en in de komende 3 jaar zijn we van plan om € 300 mln te investeren in de Benelux, inclusief grondposities, assets met inkomen, leegstand of renovatie potentieel en ontwikkelingen.’

De verkoper werd in dit traject commercieel geadviseerd door JLL. De koper werd juridisch geadviseerd door Dentons, op technisch gebied door Savills en commercieel door 1530 Real Estate.