Altera koopt 54 appartementen in het Paleiskwartier in Den Bosch

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed en Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier hebben overeenstemming bereikt over de verwerving van 54 nieuwbouwappartementen in het project Terrazzo in Den Bosch.

De ontwikkeling bevat 2-, 3- en 4-kamerappartementen, verdeeld over twaalf verdiepingen. Het project wordt aangesloten op de gebieds-WKO van het Paleiskwartier en wordt voorzien van zonnepanelen. De appartementen, variërend in omvang van 61 tot 169 m², met ruime balkons, worden voornamelijk verhuurd in het middensegment.

Het project is ontwikkeld door BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier: een publiek-private samenwerking tussen gemeente ’s-Hertogenbosch, Koninklijke Volker Wessels Stevin en de NIBC Bank NV. De realisatie wordt verzorgd door Van de Ven Bouw & Ontwikkeling (VolkerWessels). De start van de bouw is voorzien in oktober 2020 en de oplevering volgt naar verwachting eind 2022.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: ‘Na de succesvolle ontwikkeling en verhuur van 91 huurappartementen in het naastgelegen project Belvédère voegen we nu 54 appartementen uit project Terrazzo toe aan onze portefeuille.’

De nieuwbouwpijplijn van Altera bestaat uit ruim 1700 woningen die de komende jaren gefaseerd worden opgeleverd. De projecten zijn onder meer gelegen in Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Uithoorn.