Altera koopt 174 duurzame woningen in Almere

Altera heeft met Vastbouw Vastgoedontwikkeling overeenstemming bereikt over de aankoop van 174 grondgebonden woningen in Almere.

Het te realiseren project ’t Groene Wold bestaat uit acht woonhoven met in totaal 372 grondgebonden woningen. Altera neemt in het project 174 grondgebonden woningen, verdeeld over drie deelgebieden, af. De woonblokken bestaan uit hoek- en tussenwoningen van respectievelijk 80 m², 90 m² en 104 m². In de achtertuinen van circa 12 tot 17 meter diep, bevindt zich een berging. Parkeren geschiedt op maaiveld binnen de contouren van de hoven, de hoekwoningen hebben twee parkeerplaatsen op eigenterrein.

Alle woningen worden gasloos gerealiseerd en aangesloten op een energiesysteem. Dit energiesysteem bestaat voor elke woning uit een individuele luchtwaterwarmtepomp en 12 zonnepanelen. Bewoners wekken zelf elektriciteit op voor het verwarmen en koelen van de woning. Alle duurzame toepassingen zorgen er voor dat de Energie Prestatie Coëfficiënt 0,0 is. Het hemelwater wordt via het oppervlaktewater in ‘t Groene Wold opgenomen door wadi’s en een grote waterplas. Tevens kent ‘t Groene Wold een grote diversiteit aan groen en beplanting. Daarbij zal circa 50% van ‘t Groene Wold de bestemming ‘(stads)landbouw’ krijgen. Er is bovengemiddeld veel onverhard oppervlak vergeleken met andere woonwijken. Door dit onverhard oppervlak in combinatie met grote hoeveelheden oppervlaktewater en groen kan er gesproken worden over een klimaat adaptieve woonwijk.

‘t Groene Wold is onderdeel van Oosterwold, een gebied ten oosten van Almere. Oosterwold kenmerkt zich door enerzijds de rust van de natuur en anderzijds de bereikbaarheid van de stad en andere voorzieningen. Binnen deze wijk zijn er tal van voorzieningen op steenworp afstand, waaronder verschillende supermarkten en kleinschalige winkels.

Naast de 372 grondgebonden woningen wordt er circa 5590 m² aan commerciële voorzieningen gerealiseerd door Vastbouw. ’t Groene Wold wordt gerealiseerd in het stadsdeel Almere Hout. De wijken Nobelhorst en Vogelhorst zijn onderdeel van Almere Hout en zijn zo goed als voltooid. De wijk Oosterwold is een in aanbouw zijnde wijk van circa 4300 hectare aan de oostkant van Almere en de westkant van Zeewolde. Hier is ruimte voor 15.000 nieuwe woningen. In dit gebied wordt gestreefd naar een rijke variatie aan woon- en werkmilieus en voorzieningen in lage dichtheden, als tegenhanger van de hoogstedelijke westelijke ontwikkeling.

Laatste nieuws

Evenementen