Allsafe Mini Opslag ziet omzet stijgen

Allsafe Mini Opslag zag zijn omzet het afgelopen jaar met 14,6% stijgen tot € 24,3 mln. De afgelopen week zag het opslagbedrijf de online verkoop van verhuisdozen met 43% toenemen.

In 2019 steeg de opbrengst uit huurcontracten met 19,6%. Ook in Europees verband zag het Nederlandse Allsafe een groei: de gehele Europese markt voor mini-opslag nam het afgelopen jaar met 2,11% toe.

Ook bij Allsafe wordt het effect van de coronacrisis gemerkt. Mensen zitten massaal thuis en gebruiken die tijd óók om hun woning op te ruimen, een thuiswerkplek in te richten of een sportruimte te creëren. De spullen waar men nog geen afscheid van wil nemen maar waar geen plek meer voor is, worden buitenshuis opgeslagen. “De grote voorjaarsschoonmaak is dit jaar extreem vroeg begonnen”, aldus ceo Eric Stubbé. “De online verkoop van onze verhuisdozen is afgelopen week met 43% toegenomen.”

Bovendien neemt de opslag van de zakelijke markt toe, wegens verminderde vraag van winkels in de steden of omdat bedrijven noodgedwongen gesloten zijn (horeca, theaters). "Onze vestigingen zijn daarom gewoon open", vertelt Stubbé. "Door aangescherpte hygiënemaatregelen is de kans op besmetting minimaal. Voor mensen die de deur niet uit willen, bieden we een thuisservice."

E-commerce
Allsafe Mini Opslag groeit stevig door. Drie redenen veroorzaken deze scherpe groei. Ten eerste dat de binnensteden steeds slechter bereikbaar worden. De zakelijke markt gebruikt de locaties aan de randen van de stad als overslag- en opslagpunt, waarna de goederen met kleinere transportmiddelen de stad in worden gebracht.

Ten tweede de toegenomen krapte op de huizenmarkt en de steeds kleinere huizen waardoor steeds meer mensen kiezen voor extra ruimte buitenshuis. Ten derde de explosieve groei van online winkelen (in 2019 een toename van 12 procent) waardoor steeds meer webshops hun artikelen bij Allasafe-vestigingen opslaan omdat het eigen schuurtje niet meer toereikend is.

Allsafe Mini Opslag heeft inmiddels 33 vestigingen en daar komen er in 2020 nog circa 10 bij. Het bedrijf groeit in de komende drie jaar naar 70 vestigingen.