Aedifica levert zorgcomplex in Heerenveen op

Aedifica heeft Nieuw Heerenhage in Heerenveen opgeleverd, een complex voor 126 senioren die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag.

Het gebouw wordt uitgebaat door Stichting Rendant, een non-profit organisatie met ruim 50 jaar ervaring op het gebied van ouderenzorg.

Aedifica’s totale investering bedraagt € 22 mln (€ 2 mln voor de grondpositie en € 20 mln voor de bouw). Het complex wordt verhuurd op basis van een niet-opzegbare triple-net huurovereenkomst met een looptijd van 25 jaar. Het initiële nettohuurrendement bedraagt ca. 5,5%.

ResStefaan Gielens, ceo van Aedifica: ‘Aedifica heeft vijf ontwikkeling- en uitbreidingsprojecten opgeleverd in Nederland en Finland voor een totaalbedrag van € 36 mln. Deze gloednieuwe zorggebouwen zijn specifiek afgestemd op het verlenen van ouderenzorg, gehandicaptenzorg en kinderdagopvang. De projecten in Finland zijn ontworpen en ontwikkeld door Hoivatilat. We beginnen ook met de uitvoering van de eerst fase van de tweede raamovereenkomst met Specht Gruppe, die in september 2020 is ondertekend. We investeren € 78 mln in de ontwikkeling van 5 zorgcampussen voor 460 bewoners. ’