Aedifica koopt voor € 11,5 mln in Almere

Aedifica heeft een nieuw te bouwen project in Almere gekocht voor 40 ouderen en 12 jongeren met een beperking. De totale investering bedraagt € 11,5 mln. 

De grondaankoop bedraagt ca. € 1,5 mln. Aedifica voorziet een budget van ca. € 10 mln voor de nieuwbouwwerken.

Het project De Volder Staete Almere zal gebouwd worden in een groene, residentiële wijk in Almere. Op deze zorglocatie zullen twee zorgresidenties gebouwd worden die een nieuwe thuis bieden aan 40 ouderen met dementie en 12 jongeren met een verstandelijke beperking. De gebouwen zullen gebruik maken van energie-efficiënte systemen, zoals een warmtepomp en zonnepanelen en zullen conform de laatste BENG2-regelgeving worden gebouwd. Na realisatie zal de site een EPC-label A+++ krijgen en bijdragen aan de verdere verduurzaming van Aedifica’s vastgoedportefeuille. De bouwwerken zullen in het derde kwartaal van 2021 starten en zullen naar verwachting opgeleverd worden in het vierde kwartaal van 2022.

De Volder Staete Almere zal worden uitgebaat door Amado Zorg en Stichting Pinahuis. Amado Zorg is een Nederlandse private zorgaanbieder die sinds 2015 actief is in de seniorenzorgsector en gespecialiseerd is in hoogwaardige dementiezorg. Amado Zorg is een familiebedrijf dat momenteel 2 zorgvilla’s uitbaat en kwalitatieve zorg levert aan 35 residenten (75 residenten na opening van de Almere zorgvilla). Amado Zorg biedt een antwoord op de groeiende vraag naar kleinschalige ouderenzorg in Flevoland en de Noordoostpolder.

Stichting Pinahuis is een non-profit organisatie die sinds 2019 actief is en waarvan het doel is om kinderen met een verstandelijke beperking een veilig thuis te bieden. Dit project zal het eerste “purposebuilt” woonzorggebouw van Stichting Pinahuis zijn. Op basis van voorinschrijvingen verwacht Stichting Pinahuis reeds bij de oplevering van het nieuwe zorggebouw een volledige bezetting te realiseren. Dit toont aan dat er een grote vraag (en te weinig aanbod) is naar zulke woonzorgvoorzieningen in Nederland.

De zorgsite zal verhuurd worden op basis van twee nieuwe, niet-opzegbare triple net huurovereenkomsten met een looptijd van 25 jaar. Het initiële nettohuurrendement zal na oplevering van de werken ca. 5,5% bedragen.

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Deze overeenkomst luidt de samenwerking in met twee nieuwe exploitanten, Amado Zorg en Stichting Pinahuis, waardoor we ons huurdersbestand verder diversifiëren.”