Aedifica koopt voor € 44 mln

Het Belgische woonzorgfonds Aedifica heeft vijf zorgvastgoedsites in Hoogeveen gekocht voor € 44 mln. Het bruto aanvangsrendement ligt op 6,5%. Verkoper is wooncorporatie Stichting Woonconcept.

De locaties bestaan uit in totaal 340 eenheden. De sites zijn gelegen in woonwijken waarvan 4 gebouwen recent zijn en één uit 1996 is maar wel onlangs gerenoveerd. 242 eenheden zijn voor senioren met hoge zorgbehoeften (intramuraal) en 98 eenheden voor zelfstandig wonende senioren met zorg op aanvraag (extramuraal).

De locaties worden uitgebaat en gehuurd door Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ). De transactie kwam tot stand na een tenderprocedure waarna een heronderhandeling volgde met NNCZ over de huurovereenkomsten. Dat leidde voor de verkoper tot een opbrengst van circa € 48 mln door een vergoeding voor de herziening van de huurovereenkomsten van € 4,3 mln en een verkoopprijs van € 44 mln die door Aedifica betaald is.

De nieuwe huurovereenkomsten zijn geïndexeerde, niet-opzegbare double net langetermijnhuurovereenkomsten met een gewogen gemiddelde resterende duur van 26 jaar.

De locaties zijn gelegen aan de Valkenlaan 5, Vecht 3, Het Haagje 85 en Grote Beer 12 in Hoogeveen en Riegshoogtendijk 59 in Hollandscheveld.

Boogaerdt Bedrijfsmakelaars adviseerde de verkoper bij de transactie.