ASR Real Estate koopt 97 woningen in project Laurierkwartier Utrecht

ASR Real Estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund de 97 woningen van het project Laurierkwartier in Utrecht gekocht van gebiedsontwikkelaar AM.

Het merendeel van de woningen wordt bij oplevering verhuurd op basis van het Actieplan Middenhuur van gemeente Utrecht. Hiermee faciliteren AM en het woningfonds van ASR Real Estate betaalbare huisvesting in de stad Utrecht, waar op dit moment een groot tekort aan is. De bouw van het wooncomplex door BAM Wonen is gestart op 20 mei en de oplevering staat gepland voor medio 2022.

Laurierkwartier
Het Lau­ri­erk­wartier ligt op een zichtlocatie in de wijk Hoge Weide ten westen van de stad Utrecht en vormt de schakel tussen het stedelijke Parkwijk en de laagbouw in Hoge Weide. Het energiezuinige project is ontworpen door FARO architecten en bestaat uit 50 appartementen en 47 eengezinswoningen variërend van 60 tot 134 m2, met elk een eigen parkeerplaats. De woningen zijn zodanig door AM ontwikkeld dat ze geschikt zijn voor starters/young professionals, doorstromers en gezinnen.

Bij oplevering worden 69 van deze woningen aangeboden in het middenhuursegment met vooraf vastgestelde huren en een maximale huurprijsindexatie per jaar. De woningen vallen onder het Actieplan Middenhuur. In dit plan zetten de gemeente Utrecht en verschillende marktpartijen, waaronder ASR Real Estate en AM, zich in voor het verruimen van de woningvoorraad in Utrecht met middenhuurwoningen. De overige 28 eengezinswoningen worden verhuurd in de vrije sector.