ASN Bank breidt rentekorting uit met klimaatadaptieve en natuurinclusieve maatregelen

Huiseigenaren die investeren in de klimaatbestendigheid en biodiversiteit van hun woning en tuin komen in aanmerking voor rentekorting, meldt ASN Bank.

De bank breidt de bestedingsmogelijkheden van ASN Duurzaam Wonen uit. Naast financiering van energiebesparende maatregelen biedt ASN Bank nu ook financiering aan voor klimaat-adaptieve en natuurinclusieve maatregelen, zoals de aanleg van een groen dak, beplanting in de tuin of in de muur gebouwde nestkasten.

Volgens ASN zijn zij de eerste hypotheekaanbieder in Nederland die klanten de mogelijkheid geeft om dergelijke maatregelen mee te financieren tegen een lagere rente dan de reguliere hypotheek. ASN Duurzaam Wonen werd in 2018 gelanceerd als optioneel lening-deel binnen de ASN Hypotheek, met een looptijd van maximaal 30 jaar en een lagere rente dan de reguliere hypotheek. Klimaat-adaptieve maatregelen zijn gericht op het opvangen en goed afvoeren van een teveel aan neerslag, zoals blauwe daken, infiltratiekratten en waterdoorlatende tuinverharding. Natuur-inclusieve maatregelen bieden ruimte aan dieren en planten in de omgeving, zoals groene gevels, beplanting in de tuin en in de muur gebouwde nestkasten.

ASN Bank wil hiermee alle woningeigenaren stimuleren om een stapje te zetten in de verduurzaming van hun huis. “Woningverduurzaming mag ruimer worden gedefinieerd dan alleen energie besparen. Deze maatregelen dragen niet alleen bij aan een energiezuiniger huis, maar ook aan het lokaal verminderen van wateroverlast en versterken van de biodiversiteit,” aldus Annelieke Oort-Oerlemans, expert Duurzaam Wonen bij ASN Bank.

img
Redacteur
Profiel