ARE en Blauwhoed realiseren 75 duurzame woningen in Wilnis

Achmea Real Estate (ARE) gaat in de nieuwbouwwijk ‘De Maricken II’ in Wilnis 75 duurzame eengezinswoningen realiseren namens het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Voor de ontwikkeling is een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar Blauwhoed.

Nu het eerste deel van de nieuwbouwwijk ‘De Maricken’ is gerealiseerd, kan worden gestart met de ontwikkeling van het laatste plandeel, ‘De Maricken II’. ARE en Blauwhoed hebben eerder samen grond gekocht in het gebied. Deze grondpositie wordt nu opgenomen in de integrale gebiedsontwikkeling die Blauwhoed samen met een tweede, landelijk opererende ontwikkelaar gaat vormgeven.

Uitgangspunt voor De Maricken II is een wijk met een dorpse identiteit aan de rand van Wilnis. Doelstelling is een toekomstbestendig, groen en waterrijk leefmilieu te realiseren. De 75 woningen voor het fonds bestaan uit 45 woningen in het middensegment en 30 woningen in de vrije sector.

In totaal bestaat De Maricken II uit ongeveer 650 woningen, waarvan 30% bestemd is voor sociale huurwoningen, 15% voor middensegment huurwoningen, 5% betaalbare koopwoningen en 50% woningen in de vrije sector. Dat betekent een brede mix van woningen voor starters, doorstromers, jonge gezinnen en senioren. ‘De woningen komen in een wijk te staan waar natuur en welzijn belangrijke pijlers zijn bij de inrichting van het gebied. Met groenstroken die straten verbinden, natuurvriendelijke speelzones en groene openbare ruimte aan de voorzijde van de woningen kunnen buurtgenoten elkaar makkelijk ontmoeten’, aldus Eltjo Bouwman, directeur ontwikkeling bij Blauwhoed.

‘Met de aankoop van de grondpositie in het verleden, heeft het ADRF de mogelijkheid gecreëerd om meer sturing te geven aan de invulling van de locatie en het woonproduct’, vult fondsmanager Onno Hoff aan. ‘Samen met Blauwhoed gaan we nu aan de slag om deze woningen perfect te laten aansluiten bij de ESG-doelen van het fonds. Dat betekent veel aandacht voor onder meer een laag energieverbruik en biobased materiaalgebruik.’

Laatste nieuws

Evenementen