AM realiseert woningen in Stadshart Amstelveen

Gebiedsontwikkelaar AM ontwikkelt een wooncomplex aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan in het stadshart van Amstelveen.

Het gezonde wooncomplex met de naam Hollandse Meesters omvat 310 appartementen. Hiervan valt 65% binnen het middeldure huur- en koopsegment. In totaal komen er 175 huurappartementen en 135 koopappartementen.

Het complex krijgt een groene binnentuin en daken en maximale lichtinval. Er is aandacht voor de luchtkwaliteit, het stimuleren van beweging van de bewoners en leefklimaat. Waterbuffering op de daken zorgt voor langzame afvoer van water bij hoosbuien en voorkomt opwarming van het gebouw. Ook zal deelmobiliteit onderdeel zijn van Hollandse Meesters, met e-bikes, scooters en auto’s (EV’s). Het complex krijgt een warmte/koude-opslag (WKO), zonnepanelen en een energiezuinig concept.

Hollandse Meesters ligt midden in Amstelveen, vlakbij het stadshart nabij alle voorzieningen en openbaar vervoer. Het gebouw wordt flexibel ontworpen, zodat de ruimtes in de toekomst in omvang kunnen wisselen naar gelang de veranderende woonbehoeftes. Er komen tweekamerappartementen van 40 m², driekamerappartementen van 65–75 m², vierkamerappartementen van 85–120 m² en Friends-appartementen, waarbij twee of meer vrienden woningruimte van 65 m² met elkaar delen. In het gebouw komen veel gemeenschappelijke extra voorzieningen, die de eigen woonomgeving uitbreiden met een werkruimte, wasruimte, fietsenstalling of externe berging.

Hollandse Meesters is naar een ontwerp van Rijnboutt Architecten. De bouw is in handen van BAM Wonen.