AM levert woningen op in Overvecht Utrecht

Am levert woongebouwen van in totaal 343 woninen op in Overvecht Utrecht.

AM heeft DeBuurt opgeleverd. Het woningproject is onderdeel van de transformatieplannen van de gemeente Utrecht in de wijkaanpak “Samen voor Overvecht”. DeBuurt is gelegen in het centrum van Overvecht en heeft een mix aan functies en bewoners in een combinatie van middenhuur, vrije sectorhuurwoningen en diverse zorgwoningen.

De drie gebouwen vormen samen DeBuurt. Ze bieden ruimte aan zo’n 343 zeer energiezuinige huurwoningen uiteenlopend van 40 m² tot 120 m². Door een grote diversiteit aan woningtypes in het woonprogramma, speelt het ontwerp van DeBuurt in op de woonwensen van verschillende doelgroepen. Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd.

Pensioenbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens haar klanten twee gebouwen gekocht. Stienstra is eigenaar van het derde gebouw. De woningen zijn ontworpen door Paul de Ruiter Architects en NL Architects en worden gebouwd door BAM Wonen. Flux landscape architecture heeft voor de binnentuinen en openbare ruimte rondom DeBuurt getekend.