AM koopt grond voor Highnote in Almere

Gemeente Almere en AM hebben getekend voor de grondoverdracht, waarmee de realisatie van wooncomplex Highnote in Almere definitief van start kan gaan.

De woontoren omvat 157 huurappartementen. Highnote moet inspelen op de grote behoefte van starters, empty nesters en young internationals aan appartementen in het centrum van Almere. Een aantal woningen wordt aangeboden volgens het Friends-woonconcept.

Highnote is een woongebouw van negentien verdiepingen met 157 startersappartementen, een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. Hiervan worden 67 appartementen uitgevoerd als Friends-woningen met woonoppervlaktes van 65 m2 tot 100 m2. Dit woonconcept, mede ontwikkeld door AM, is gericht op een jonge doelgroep voor wie wonen op een toplocatie betaalbaar en comfortabel wordt gemaakt. Een Friends-woning is voor twee personen en wordt gedeeld met een vriend(in), familielid, collega of andere woongenoot. Beiden beschikken over een eigen slaap- en badruimte en de overige ruimtes worden gedeeld. Daarnaast zijn er 48 twee- en driekamerappartementen in de middeldure huur van circa 45 m2 tot 60 m2 en 42 driekamer appartementen in de vrije sector huur van circa 60 m2 tot 70 m2.

Het gebouw heeft een adaptief vermogen; er is flexibiliteit in het ruimtelijk ontwerp en de programmering. Zo kunnen woningen in de toekomst worden aangepast of samengevoegd. Daarnaast is de plint op verschillende manieren in te delen en kan het gebruik van de gemeenschappelijke buitenruimtes (het Hof, de Werf en de Daktuin) worden aangepast. Daarmee geeft het gebouw ruimte voor veranderende woonbehoeftes en stedenbouwkundige ontwikkelingen.

De start van de bouw is voorzien in het eerste kwartaal 2021 en de oplevering circa twee jaar later. Het ontwerp van HIGHnote komt van architectenstudio Studioninedots. De bouw is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling.