ABN Amro: woningprijzen stabiliseren volgend jaar

ABN Amro verwacht voor volgend jaar alsnog een stabilisatie van de huizenprijzen.

Zo blijkt uit de nieuwste prognose van de bank. Volgens ABN Amro-econoom Philip Bokeloh is de voorspelling naar boven bijgesteld vanwege de dalende hypotheekrente. Ook de steunmaatregelen van het Rijk na de uitbraak van Covid-19 spelen een positieve rol in het overeind houden van de economie. “Dat heeft ertoe bijgedragen dat de huizenprijzen overeind zijn gebleven en zelfs verder zijn gestegen", aldus Bokeloh.

Volgens het CBS liggen woningprijzen ruim 8% boven de verkoopprijzen een jaar eerder. Daarnaast spelen volgens ABN Amro verschillende overheidsmaatregelen een rol, zoals het schrappen van overdrachtsbelasting voor kopers onder de 35 jaar en het verhogen van leengrenzen voor tweeverdieners. Bovendien kent Nederland een enorm woningtekort.

Op termijn gaan de huizenprijzen wel dalen, denkt Bokeloh. Of dat in 2022 al aan de orde zal zijn, durft hij niet te voorspellen. ABN Amro was niet de enige die eerder een omslag in de huizenprijzen verwachtte. Rabobank voorspelde een maand geleden nog dat de huizenprijzen in 2021 met 0,8 procent zouden gaan dalen.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen