ABG-gemeenten willen ambtenaren huisvesten in kantoorpand Rijen

De samenwerkende Brabantse gemeenten Alphen en Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen (ABG) maken zich op voor de aankoop van een kantoorpand in Rijen om de gezamenlijke ambtenaren te huisvesten. De eigenaar van het pand lijkt in twee jaar tijd een mooie plus te hebben gemaakt. 

Het betreft het kantoorpand aan het Anne Frankplein 12, op een steenworp afstand van het NS-station Rijen. Het pand met een BVO van ruim 2.000 m2 werd in januari 2022 gekocht door de ontwikkelende belegger Spoor Vastgoed voor € 2.850.000. 

De nieuwe eigenaar wilde op de plek een appartementencomplex met 56 woningen realiseren maar de ABG-gemeenten fietsen nu alsnog door deze plannen heen. De Brabantse gemeenten zijn sinds 2016 ambtelijk samengegaan en zoeken al een paar jaar naar een gezamenlijke plek om de ambtenaren te huisvesten. Het voormalige pand van uitgeverij Audax in Gilze en de voormalige hockeyvelden aan de Mauritsweg in Rijen waren eerder opties die de revue passeerden. 

Het Brabants Dagblad meldt dat de gemeentraad van Baarle-Nassau, van meet af aan kritisch op de huisvestingsplannen, nu ook heeft ingestemd met de aankoop van het kantoorpand aan het Anne Frankplein voor € 3,9 miljoen. Eigenaar Spoor Vastgoed kan daarmee rekenen op een flink plus op de prijs waarvoor het zelf het pand aankocht. Het pand kwam alsnog in beeld omdat het snel aan te passen zou zijn aan de eisen van duurzaamheid en het nieuwe werken. Ook ligt het gunstig voor OV-gebruikers en kan er geparkeerd worden op eigen terrein. 

De raad van Baarle-Nassau maakt wel nog een voorbehoud, het totale budget voor de gezamenlijke huisvesting van € 17,8 miljoen mag niet overschreden worden.