Arc Real Estate Partners en D/Dock herontwikkelen kantorencomplex Nieuwegein

Arc Real Estate Partners en D/Dock herontwikkelen het voormalige kantorencomplex De Admiraal aan de Ringwade in Nieuwegein tot Republic Offices. Het complex moet weer een werkomgeving worden ‘waar werkgevers graag huren en werknemers graag komen’.

De herontwikkeling voorziet in een aantal bouwkundige ingrepen. Zo worden de onderste lagen van de kantoren omgebouwd tot ‘social hub’ met uitgebreide co-working faciliteiten. Het betonnen en verhoogde buitenterrein wordt omgetoverd tot een parkachtige omgeving. Sculpturale trappen en hellingbanen zorgen voor een directe verbinding tussen het park en het water van het Merwedekanaal. Het landschap is ontworpen door BuroBol en Sweco tekende voor de constructieve aanpassingen. De bouw is onlangs gestart en zal nog dit jaar worden opgeleverd.

Het ruim tien jaar geleden als De Admiraal gebouwde kantorencomplex heeft een totaal volume van circa 46.203 m² kantoorruimte, verdeeld over zeven torens met elk met een aparte ingang, en 885 parkeerplaatsen. Raiffeisen Immobilien Kapitalanlage-Gesellschaft verkocht het complex begin dit jaar aan Luxembourg Investment Company.

img
Redacteur
Profiel