Kort geding Homburg-gedupeerden tegen Geneba

Donderdag 27 juli is het kort geding van de Vereniging van Homburg- en Geneba-gedupeerden tegen Geneba. Dit is een poging van de gedupeerden om uiteindelijk hun belegde geld in Homburg bonds en capital securities terug te krijgen.

Er zijn zo'n 9500 particuliere beleggers die ooit in bonds en capital securities van panden van Homburg Invest hebben belegd. Met het faillissement van Homburg Invest hebben de beleggers in de bonds zo'n 15% van hun inleg teruggezien en de beleggers in de capital securities niets. In totaal zijn deze beleggers voor € 440 mln gedupeerd.

Met de doorstart van Homburg Invest in Geneba zijn de betere assets in Geneba opgegaan. Het kort geding in de Amsterdamse rechtbank van deze donderdag gaat over het inbrengen van het onroerend goed wat uit de Homburgboedel is verkregen. Volgens de Vereniging zijn niet alle ter zake doende aktes geopenbaard. De gedupeerden willen graag inzage in deze aktes omdat daaruit misschien kan worden geconcludeerd dat de beleggers meer toekomt dan dat Homburg hun heeft teruggegeven. 

De gedupeerden zijn van mening dat de vennootschap middels het opmaken van een akte van inbreng meer duidelijkheid kan verschaffen. Ook vraagt de Vereniging openbaarmaking van een notariële akte die bij NPEX is gedeponeerd. Voor Geneba treedt in dit kort geding Nauta Dutilh op.