Syntrus Achmea wil Makado Beek uitbreiden

BEEK – De gemeente Beek steunt de plannen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor uitbreiding en herontwikkeling van winkelcentrum Makado in Beek. Het betreft een uitbreiding van 7500 m[sup]2[/sup] winkeloppervlak (circa 20 winkels) en een tweelaags parkeergarage met circa 500 parkeerplaatsen. Daarnaast zal er een renovatie plaatsvinden van het bestaande winkelcentrum. Makado Beek is een solitair winkelcentrum van ruim 34.000 m[sup]2[/sup] bvo met 1195 gratis parkeerplaatsen.

BEEK – De gemeente Beek steunt de plannen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor uitbreiding en herontwikkeling van winkelcentrum Makado in Beek. Het betreft een uitbreiding van 7500 m2 winkeloppervlak (circa 20 winkels) en een tweelaags parkeergarage met circa 500 parkeerplaatsen. Daarnaast zal er een renovatie plaatsvinden van het bestaande winkelcentrum. Makado Beek is een solitair winkelcentrum van ruim 34.000 m2 bvo met 1195 gratis parkeerplaatsen.

Het cirkelvormige winkelcentrum is het grootste overdekte winkelcentrum in Limburg en zowel per auto als per openbaar vervoer goed bereikbaar. Het aanbod van de 64 winkels ligt in het 'prijsbewuste segment', aldus Syntus Achmea. Aanwezig zijn onder andere een AH XL Toys XL, C&A, Aktiesport, BCC en Blokker. Makado heeft een dominante positie in het verzorgingsgebied en voorziet in een euregionale behoefte. Sinds 2004 is het aantal bezoekers jaarlijks toegenomen tot circa 2,4 mln bezoekers in 2011.
Door de herontwikkeling wordt deze positie verder versterkt en uitgebouwd en wordt verder invulling gegeven aan het motto van de gemeente: 'Ondernemend Beek, veelzijdig en vitaal in Zuid Limburg'. Er worden afspraken gemaakt over de branchering van winkelcentrum Makado en centrum Beek om de balans tussen beide winkelgebieden optimaal te laten blijven.
Deze overeenstemming is tot stand gekomen door constructief overleg tussen vastgoedbelegger Syntrus Achmea, de gemeente Beek en de buurgemeenten. Het ontwerp is van N Architecten. De bestemmingsplanprocedure wordt nu opgestart. De bouw moet eind 2013 starten en de oplevering is twee jaar later gepland.