APF INternational koopt 12.000 m[sup]2[/sup] groot kantoor in Hoofddorp

HOOFDDORP - APF International heeft het 11.802 m[sup]2[/sup] tellende kantoorgebouw Avenue Building in Hoofddorp namens een van de fondsen onder haar beheer gekocht. Het gebouw is direct naast het station gesitueerd en langjarig verhuurd aan L’Oréal en Omron. Verkoper was Thomas Cook. Dit de tweede aankoop in 2011 voor de kantorenportefeuille van Fotex.

HOOFDDORP - APF International heeft het 11.802 m2 tellende kantoorgebouw Avenue Building in Hoofddorp namens een van de fondsen onder haar beheer gekocht. Het gebouw is direct naast het station gesitueerd en langjarig verhuurd aan L’Oréal en Omron. Verkoper was Thomas Cook. Dit de tweede aankoop in 2011 voor de kantorenportefeuille van Fotex.

Verkoper werd geadviseerd door Jones Lang LaSalle en juridisch geadviseerd door Houthoff Buruma. APF International werd juridisch geadviseerd door notariskantoor Albers en Van Tienen.
Onder andere met deze aankoop is het beheerde vermogen van APF International met 25% in 2011 uitgebreid. Eerder al werden het nieuw ontwikkelde kantoorgebouw gehuurd door UPC Nederland in Leeuwarden (APF X) aangekocht, een winkelportefeuille (APF XI) en het distributiecentrum van Tommy Hilfiger (Aspen).
APF International is naast fondsmanager voor (Nederlandse) particuliere beleggers, investment manager voor buitenlandse institutionele partijen. De doelstelling is om de portefeuille binnen haar mandaten jaarlijks te laten groeien met circa € 100 mln.
De uitbreiding is gepland in verschillende aankopen vanuit zeer langjarig verhuurde sale & lease backs, logistiek vastgoed en langjarig verhuurde courante kantoorgebouwen.
Daarnaast zullen verschillende themafondsen worden geïnitieerd.